Trainingen

Teamontwikkeling

In een teamtraining leer je als deelnemer processen zien die zich binnen je team afspelen. Het resultaat is dat er inzicht ontstaat in de effecten van individueel gedrag op het team en in hoe het team als geheel individueel gedrag in stand houdt. Teamleden leren constructieve gedragsalternatieven om het teamfunctioneren te verbeteren. De impact van het teamfunctioneren op het werk, de werksfeer en de productiviteit wordt in de training belicht. Zelfreflectie en elkaar beter leren kennen gaan hierbij hand in hand. In deze ‘hier-en-nu’ training gaat u experimenteren met verschillende mogelijkheden om uw rol en positie in het team naar tevredenheid in te nemen. Openheid, eerlijkheid en respect zijn kernwaarden. Blokkades en ondermijnende gedragspatronen krijgen aandacht en veranderen of vervallen hierdoor. Iedere teamtraining is maatwerk en wordt voorafgegaan door een vrijblijvend, oriĆ«nterend gesprek. Een teamtraining duurt minimaal 2 dagdelen. [/accordion_panel] [accordion_panel title=”Motiverende gespreksvoering”]Hoe kun je mensen bewegen om hun gedrag te veranderen vanuit intrinsieke motivatie? Hebben wij invloed op de kans dat iemand kiest voor verandering? En zo ja, kunnen wij die kans vergroten? En hoe dan? Motiverende gespreksvoering geeft hierop een antwoord. Dit is een methode waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat zij succesvol is. Eigen verantwoordelijkheid, het verminderen van weerstand en focus op verandering staan centraal. Trainingen in deze methode worden op aanvraag en als open inschrijving aangeboden specifiek gericht op een vakgebied (bijvoorbeeld de hulpverlening, medische zorg, coaching, leidinggevenden of mediators). Bij de implementatie van Motiverende gespreksvoering in een organisatie hoort een maatwerktraject. Een korte workshop ter kennismaking is mogelijk.

Omgaan met gedrag dat je uit je evenwicht brengt

Hoe gaat u om met bijv. uitdagend en/of agressief gedrag? Deze training biedt u theoretische achtergronden gericht op zelfregulatie en beĆÆnvloeding. De training is echter vooral gericht op vaardigheden die u sterker maken in het omgaan met de ander en uw eigen reactie op dit gedrag. We werken met ervaringen uit uw werksituatie. Om ervarend te leren en nieuwe vaardigheden direct in praktijk te brengen, werken we met een acteur of actrice. Het resultaat zal zijn dat u met meer zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden kunt handelen in bedreigende situaties. Deze training (te verkrijgen op aanvraag) bestaat uit minimaal 4 dagdelen.

Fysieke en mentale vitaliteit; Werken is fijn!

Een leven lang met plezier werken, dat willen we toch allemaal. Hoe doe je dat? Via ervaringsgerichte oefeningen, theorie, opdrachten, empowermenttechnieken helpen wij je graag deze wens te realiseren (deze training wordt uitgevoerd door 2 trainers).

Meester in leiderschap

Wilt u graag daadkrachtig zijn en bereiken wat u al langere tijd voor ogen hebt? Hebt u het gevoel dat u er niet altijd uithaalt wat er in zit? Of blijft er na een gesprek te vaak een verwarrend, onbevredigend gevoel bij u hangen? Door uw eigen wensen en belemmerende gedragspatronen met open vizier te onderzoeken, zult u merken dat er veel meer mogelijkheden zijn en grenzen kunnen worden verlegd. Tijdens deze ervaringsgerichte training ontdekt u en herontdekt u uw eigen kracht door zelfinzicht en feedback. De training richt zich op zowel het fysieke, cognitieve als emotionele niveau. Er wordt o.a. gewerkt met de volgende methoden; Appreciative inquiry, oplossingsgericht werken, visualisatie oefeningen en elementen uit ’the cirle way’. Na afloop is je zelfvertrouwen, zelfkennis en vermogen om adequaat op je omgeving te reageren, toegenomen. Dit programma wordt verzorgd in samenwerking met Diana van Donselaar (www.beproud.nl)