Motiveren, hoe doe je dat?

Inspiratie voor professionals; Motivational Interviewing

Hoe kun je mensen helpen hun gedrag te veranderen? Deze vraag ontstaat vaak door confrontatie met iemand die maar niet lijkt te willen veranderen. Iemand doet iets dat ten koste gaat van zichzelf en houdt hieraan vast ondanks alle, goed bedoelde, hulp. Mensen willen regelmatig wel en tegelijkertijd niet, kortom zij zijn vaak ambivalent. Hebben wij invloed op de kans dat iemand kiest voor een verandering? Kunnen wij die kans vergroten? En hoe dan? Hierover gaat deze training gebaseerd op de recente wetenschappelijke onderzoeksresultaten! Voor meer informatie kun je een Engelstalig filmpje bekijken via de volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=cPd1aLOfwF4

Voor wie?

Deze dagen zijn bestemd voor hulpverleners, trainers, coaches, adviseurs, psychologen, psychiaters, therapeuten en iedereen die meer wil weten over hoe je innerlijke motivatie kan oproepen en versterken.

Inhoud

De basistraining laat je kennismaken met de uitgangspunten van Motivational Interviewing; een respectvolle benadering van cliënten die tegelijkertijd doelgericht is. Je vergroot met het volgen van deze dagen je kennis en bewustzijn van motivatie, weerstand en verandering. Daarnaast zul je in oefeningen ervaren wat het effect is van het toepassen van de vaardigheden die bij Motivational Interviewing horen.

Wanneer je interesse hebt om mee te doen aan training Motiverende Gespreksvoering kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier. Ook wanneer er op dit moment geen data gepland staan waarop jij kunt.  Je wordt persoonlijk  benaderd met alternatieve data.  Dit jaar zullen er diverse trainingen plaatsvinden in juni en oktober en november.

Op dit moment kunt je je inschrijven voor een 2 daagse basistraining (kijk hiervoor onder inschrijving) De trainingen worden verzorgd door een trainer die aangesloten zijn bij MINT inc. , het internationale netwerk van MI trainers die eveneens lid zijn van MINTned, de nederlandse vereniging voor trainers in Motiverende gespreksvoering. Supervisiegroepen kunnen aansluitend worden gevormd in overleg met deelnemers en de trainer.

Door wie?

Martha Lettenga is registerpsycholoog Arbeid & Organisatie en werkt als zelfstandig coach, trainster en begeleidster bij verandering. Zij is aangesloten bij MINT Inc., het internationale netwerk voor trainers Motiverende Gespreksvoering en bestuurslid van het MINTned (de nederlandse vereniging voor trainers Motiverende gespreksvoering). In trainingen en als begeleidster praktiseert zij deze methode. Daarnaast is zij gespecialiseerd in teamtrainingen, omgaan met agressie en persoonlijke ontwikkeling. Zij is werkzaam voor o.a. Radarvertige, Psychiatrie onderwijs Amsterdam, het NIP en Altrecht geestelijke gezondheidszorg.


Gepost op